Inbraakdetectie Systeem
ETB Monty’s BV is een tevens een gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Onze technisch specialisten zijn gediplomeerd op het gebied van inbraakdetectie. Tezamen met een jarenlange ervaring zijn wij uitstekend in staat om gecertificeerde systemen aan te leggen en op te leveren.

Inbraakdetectiesysteem

Een bouwkundige beveiliging (een hek of deur bijvoorbeeld) werkt vertragend voor een ongewenste bezoeker. Maar eenmaal binnen heeft hij vrij spel om het huis/pand te doorzoeken naar de buit.

Installeer daarom een elektronisch alarmsysteem. Dit zal de inbreker desoriënteren en na detectie wordt een melding verstuurd naar de alarmcentrale. Hierdoor wordt de kans dat de indringer de buit te pakken krijgt kleiner en wordt de pakkans vergroot.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om indringers te detecteren. Zo zal een Passief Infrarood detector bijvoorbeeld pas reageren op temperatuurverschillen in het detectiegebied, wat betekent dat de indringer op dat moment al binnen moet zijn. Strategisch geplaatste trildetectoren en glasbreukmelders geven reeds een melding als de inbreker nog buiten staat.

Het kan eveneens interessant zijn om een alarmsysteem uit te breiden met rookmelders. Deze zijn dan 24 uur per dag actief en in het geval van een alarm zal het systeem een slow whoop signaal ten gehore brengen en wordt de meldkamer geïnformeerd, welke direct actie kan ondernemen.

Er zijn dus mogelijkheden genoeg. Elk pand verdient een eigen aanpak en oplossing. Weten wat de beste oplossing is voor uw huis/bedrijf? Vraag vandaag nog vrijblijvend advies aan.

Doormelding

De doormelding dient bij voorkeur via een traditionele telefoonlijn van KPN plaats te vinden. Producten als InternetPlusbellen van KPN of telefonie via uw kabelmaatschappij werken alleen via het bijgeleverde modem. Als de stroom van het modem uitvalt, kunt u niet meer telefoneren en zal het alarmsysteem dus ook niet meer uit kunnen bellen naar de meldkamer. Daarnaast kan de communicatie tussen het alarmsysteem en de meldkamer problemen geven door protocolfouten, welke kunnen ontstaan door de omzetting naar IP.

Wij adviseren daarom altijd een traditionele netlijn (analoog of ISDN) van KPN of, indien het ècht niet anders kan, doormelding naar de meldkamer via internet. Hierbij dient het systeem wel te worden voorzien van een GSM back-up mogelijkheid.

Advies en offerte

Wij komen graag bij u langs om u de nodige adviezen te geven. Neem vandaag nog contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte of adviesbezoek aan.

Vrijblijvend advies